Въпрос за коронавируса ядоса Юрген Клоп не днешната пресконференция преди двубоя Ливърпул – Атлетико Мадрид утре. 

Спорният свят понася сериозни удари заради заболяването, след като мачовете в Серия А бяха спрени, а редица други спортни прояви ще се състоят без фенове, включително и срещи от Шампионската лига. 

Двубоят на „Анфийлд“ ще е с привърженици, но днес германецът реагира остро, след като репортер го попита дали се притеснява, че играчите ще бъдат изложени на разпространяващия се вирус. 

„Вие от Мадрид ли сте?“ попита видимо ядосан Клоп, а отговорът на представителя на ESPN бе: „Аз съм от Аржентина, но живея в Мадрид. Не аз обаче ще играя футбол утре“. Това накара окончателно Юрген да избухне. 

„Вие притеснен ли сте в своя град? Да играеш футбол не е чак толкова специално. Ние сме част от обществото и всички трябва да сме притеснени. Не ми харесва обаче, че ме питате това. Притеснен сте, но пътувате заради футбола? Защо не си останахте в Мадрид? Смятате обаче, че си струва да летите до тук“ заяви Клоп. 

„Вашата работа е да предавате информация и се надявам, че в нея сте по-добър, отколкото в задаването на въпроси. Това наистина ме ядосва, защото ми задавате въпрос, който предполага, че аз имам проблем, а вие не. Момчетата са здрави, но това е нещо, което е по-важно от футбола и на което трябва да се намери решение. Ще приемем всичко“ каза още той.